Min farmor levt
ett längt liv cirka 104 år och han hade en stark, hälsosamt kropp eftersom han
hade ätit goda grönsaker och frukt som odlade i sin egen bondgård direkt, han
hade ätit också kött och kyckling ur djur som hade betat i samma bondgård, utan några kemiska
ämnen. Min synpunkt är på den tiden fanns inte ekologiskt mat, utan det fanns
goda och rena klimat och luft samt natur som all människor behöver för att leva
och ha god hälsa utan att drabba av sjukdomar.
Jag tycker att det är viktigt som förälder att våga
prioritera
näringsrik mat, det vill säga grönsaker, frukt, ägg, fisk, kött, nötter
och oljor. Hur mycket man köper ekologiskt måste bero på vilken ekonomi
familjen har och vilket intresse man har. Jag personligen föredrar
ekologisk mat, men jag har inte alltid råd att köpa den. Jag köper det
som är billigt för säsongen och jagar extrapriser.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar