söndag 14 december 2014

Nytt omslag till solstorm romanen

 
Den bilden beskriver en kvinna som har kommit tillbaka till sin barndomsstad. Hon har stått ensam på en lång väg i den snöiga staden och har tänkt vad hon ska göra för att rädda sin vän. Hon tänker med återseendets vemod, glädje, ilska och rädsla i en sällsam blandning.

Kopplingen mellan bilden och roman är den staden är Kiruna som ligger i norra av Sverige och är mörk, fyller av snö på vintern. Den kvinna som heter Rebecka är en advokat och hon åkte upp direkt för att hjälpa sin närmaste vän som heter Sanna och är misstänkte av hennes brors mord som heter Viktor och han är en känd religiös präst. Rebecka kände väl dem för att de studerade tillsammans på missionskyrkan i Kiruna när hon hade studerat gymnasiet. Den långa vägen som hon står på leder till kyrkan och där har Viktor mördat. Hon vet att den vägen kanske fyller av hot och risker men hon har ett uppdrag som hon bestämmer fullgöra det till slut.

Hon står och det finns en mängd ringar som är runt omkring henne som representerar sina tankar att det är svårt att vara sin väns försvarare för att hon är en skattejurist och då ska det nog hända en konflikt med sin chef i advokat firman som är specialinriktning på skatterätt. Hon känner bryderi över sig för att hon vill hjälpa sin vän och kommer tillbaka till sitt arbete men i samma gång vill hon veta varför Viktor har dödat.

Dessa ringar också representerar Rebeckas känslor som väcker inne sitt hjärta och sin hjärna mot Viktor och mot allting på kyrkan. Hon känner sig att hon är runt omkring av många hemligheter som hon vill avslöja dem t. ex av Viktors mords sätt likadan ett rituellt mord och hans förehållande med någon kanske en manlig kön för att han aldrig har en flickvän. Hon har misstro mot pastorerna i kryckan för att de håller lovsångsmöten och vägrar att samarbeta med polisen för att hjälpa Sanna. Hon tycker att det finns ett svart papper i Viktors och patorernas liv som hon inte har visste ännu.

Den bilden har jag hittat från en länk www.da.se som koncentrerar sig på nyheter kring arbetslivets villkor, arbetsmiljö och socialförsäkringar.

En bild 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar