lördag 4 oktober 2014

Skillnaden mellan två män som vann i lotto

Före flera dagar läste jag två novellen handlar om två män som vanns i lotto och de blev miljonär men det finns skillnad mellan dem mot hur använde pengar och mot känslor att ha mycket pengar.

Första mannen kände orolig och han visste inte vad han skulle göra med pengar.Han ville inte att alla vänner skulle tror att han skulle bli rik och arrogant, så att han kunna inte köpa en bil som han drömde om den. Eftersom han ville inte investera pengar eller bidra till andra människor, han tag ut alla pengarna från banken för att tänka hur skulle använda de pengarna.


Andra mannen kände sig ganska säker på att vinna. Han tag sitt ansvar och lätt byn ta del av pengar genom att satsa på att bygga nya beggnader och en del pengar gick till aktier på börsen.Han tänkte också vad skulle grannarna sade samma första mannen men han brydde sig inte om vad folk tänkte och fortsatt kosta på sig några pojkdrömmar.

1 kommentar:

  1. Precis som du har skrivit, så kan man hitta både likheter och skillnader mellan de två männen och hur de betedde sig efter storvinsten.

    SvaraRadera