torsdag 25 september 2014

Vinsten




Novellen handlar om en man som jobbar vårdbiträde på sjukhuset. På telefon fick han en meddelande att hade blivit en miljonär.

Han trodde att han skulle reagera annorlunda men han kände sig orolig för att han inte visste vad han skulle göra med alla pengarna.

Vinsten påminde honom om att hans mamma hade varnat honom för pengerna som förvänder synen på mänskan och gör man som berusad. Han kunde kanske unna sig en Thunderbird men han var lika tveksam till hur han skulle göra med vinsten och tankarna virvlade runt.

Flera brev fick han från okända människor att han skulle bidra till deras försörjning men han lät breven gå raka vägen ner i papperskogen utan att läsa dem.

Han bad om ett personligt samtal med bankdirektören om pengarna. Denne rådde honom att investera i aktier, obligationer och fasta värden. Efter en diskussion kom de överens om att han vill ta ut pengarna i tusenkronorssedlar.

När han hade fått pengarna , åkte han ut till sin kompis sommarstuga .Där var han glad och förstod vad han skulle göra och att han inte skulle ångra sitt beslut.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar